Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2024. április 25. csütörtök

Kömlőd község

Kömlőd

Programokról beszélgettek (volna)!

Harminckét meghívót kézbesítettek a Kömlődért Egyesület és a Kömlődért Baráti Társaság tagjai arra a szombati megbeszélésre, mely során a közeljövő eseményeit, programjait szerették volna megvitatni, azonban csak mintegy tízen jelentek meg a művelődési házban, így jó pár rendezvény létrejötte megkérdőjeleződik – mondta Madari Ferenc alpolgármester, aki hónapok óta szeretné aktivizálni a település lakosságát – kevés sikerrel.

Egy EU-s képzésen vettem részt a héten – jelentette be Kiss Ferenc polgármester, aki az ott hallottakkal kapcsolatban úgy fogalmazott: Ami a közösségi élet fellendítését illeti, Kömlődön folyamatosan kapja a pofonokat az a maréknyi ember, aki nemcsak panaszkodik, hanem tesz is valamit a közért. Ugyanakkor folytatni kell az erőfeszítéseket, mert az unió számos országában bebizonyosodott: pezsgő, sokakat megmozgató, igényes rendezvényekkel megszólíthatók az emberek, ugyanakkor a civil kurázsi nélkül ellaposodik, kiüresedik az adott falu, vagy város szellemi élete – figyelmeztetett a falu első embere.

A gyér részvétel ellenére a jelenlévők több ötlettel is előálltak, köztük Sternhardt Mihály, akinek az anyák napjának rendhagyó megszervezésére tett javaslatával valamennyi résztvevő egyetértett. Május első vasárnapján tehát meglepetés műsorral várják a község 350 édesanyját, nagymamáját és dédnagymamáját.

A megbeszélésen szó volt többek között a fiatalok bevonásáról, az óvoda és a játszótér kerítésének felállításáról, s a bakancsos túráról is, amire a húsvéti ünnepeket követően kerül sor.

Fojtek Misi bácsi arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy idén öt újabb útvonal megtervezésével folytatódik a sikeres „Bakancsos túra” akció, legközelebb a Kövecses hegyre és környékére.

2012.03.25.

Please publish modules in offcanvas position.