Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Szép korúak napja

Immár hagyomány, hogy minden év novemberében szeretettel invitálják a község a 65 éven felüli szép korú lakóit a szervezők. Ez évben az önkormányzat, ezen belül is a Humán bizottság, a Vöröskereszt helyi szervezete vette ki részét az előkészületekben, a műsor megszervezésében. Tették ezt azért, hogy mindenki, ha máskor nem is, de egy estére elfelejtse a napi gondokat, és felhőtlenül tudjon kikapcsolódni, beszélgetni, élvezni a műsort. 

Bogáth István, polgármester szeretettel köszöntötte a kedves megjelenteket és köszönetet mondott a szervezőknek.

A szervezők nevében Kovács Mihályné köszöntő szavai hangzottak el ezek után.

A hagyományokhoz híven Kovács Istvánné szavalatát hallgathattuk meg, aki Petőfi Sándor: Szeptember végén című költeményével csalt könnyeket a jelenlévők szemébe.

A helyi mazsorett csoport ügyes lányai kedves műsorukkal kápráztatták el a vendégeket.

Mindkét korosztály egy-egy számot adott elő megmutatva azt, mennyit fejlődtek az elmúlt egy évben.

Őket az óvodások műsora követte, akik körjátékokat előadva szórakoztatták a jelenlévőket.

 

 A finom vacsorát elfogyasztva, egy-egy pohár bor mellett folyt a beszélgetés. Dicséretes, hogy a felhívás után nagyon sok falusi, ügyes kezű leány és asszony állt neki, hogy finomabbnál-finomabb süteményeket süssenek a kedves nagymamáknak, nagypapáknak. Ami még nem volt egyetlen idősek napján sem, ez évben táncra is perdültek sokan Retrocselli énekes zenéjére. Egy kis időre elfelejtődött sajgó derék, fájó térd, a zene hangjára nehéz is volt megállni, hogy ne álljanak fel és ne táncoljanak sokan. Mindenki nagyon jól érezte magát köszönhetően a szervezők lelkiismeretes, odaadó munkájának. Öreg este volt, mikor hazaindultak a vendégek, sokuk a tanyagondnoki kisbusz segítségével, akiknek már megterhelő a gyaloglás, de kedvük volt eljönni és elfogadták a meghívást. Kömlődön 112 fő 65 éven felüli állampolgár él, közülük 53-an fogadták el a kedves meghívást erre a délutánra. Ők talán nem csalódtak a vendéglátást illetően, hiszen a szervezők minden szeretetüket, energiájukat hozzátették azért, hogy felhőtlen kikapcsolódás legyen ez a nap számukra. Köszönet mindazoknak, akik akár munkájukkal, akár felajánlásaikkal segítették, hogy pár szép órát varázsoljanak a kömlődi szép korúak életébe. Mindenkinek, de különösen a 65 évet betöltött kedves lakóknak nagyon jó erőt, egészséget kívánunk, hogy a következő évben is együtt ünnepelhesse a falu mindannyiukat.

Varga Katalin

Fényképeket a GALÉRIÁBAN láthatnak

2019.11.19.