Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2019. március 23. szombat

Kömlőd község

Kömlőd

Gyermeknap Kömlődön

Május a legszebb hónap, mondom ezt azért is, mert ilyenkor éled a természet, virágoznak a fák, bokrok, színesen harsány a természet. És a legszebb hónap azért is, mert az első vasárnapján a legdrágábbakat, az Édesanyákat ünnepeljük és az utolsó vasárnapján a legeslegdrágábbakat a gyermekeket köszöntjük.

Kömlődön 10 órakor kezdődött a mulatság az apróságoknak. A zenéről, mint mindig, Zeke Kálmán gondoskodott. Kettő felfújható ugrálóvárban vezethették le energiájukat a csöppségek, melyet nagyon-nagyon élveztek. Természetesen felnőtt felügyelet mellett játszhattak, a balesetek kivédése érdekében Horn Brigitta figyelte árgus szemekkel az apróságok játékát.

Nem maradtak éhesen sem az apróságok, hiszen Polyákné Klárika készítette a finom zsíros kenyeret lila hagymával. Ferenczi Fanni és Czakó Vivien ízletes csokipudingos gofrival örvendeztette meg a gyerekeket, s mindezen finomsághoz szörp is járt, melyet Netrebenka Andrea és Zsiros Evelin segítségével Divos Ágost, Guszti bácsi kínált tálcán a fiatalságnak.

Zeke Kálmán autójába mindenki beülhetett, főleg a nagyobbak, s kipróbálhatták a polgárőri szirénát, dudát rajta.

Aki rajztehetségét szerette volna megmutatni, az sem csalódott, hiszen rajzverseny is volt. Sőt megismerkedhettek az íjászattal is.

Kis József rendelkezésre bocsátotta a gyerekeknek Tünde nevű lovát, és Éva is elhozta Szilaj névre hallgató paciját, hogy aki szeretett volna közelebbről megismerkedni ezekkel a kedves állatokkal, az megtehette ezen a szép vasárnapon. Andika segítségével felpattanhattak a nyeregbe és tehettek egy sétát velük. Mindenki, aki vágyott rá, sorra is került, és boldogan simogatták meg a lovakat hálájuk jeléül.

Délre szinte minden elfogyott, mindenki nagyon jól érezte magát, felnőtt, gyerek egyaránt és egy nagyon kedves élménnyel térhettek haza.

Netrebenka Andrea elbeszéléséből lejegyezte Varga Katalin

2017.05.30.

Please publish modules in offcanvas position.