Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2024. május 24. péntek

Kömlőd község

Kömlőd

Négyen végleg elköszöntek az iskolától

A Földön nincs szebb szó: vakáció! – hangzott el a kömlődi általános iskola szerdai tanévzáró ünnepélyén a tanulók műsorában. Az iskolában 21 diák zárta a tanévet, köztük 4 negyedikes, akik jövőre már másik intézményben folytatják.

Célul tűztük ki, hogy bukásmentes iskola legyünk, s ezt sikerült is elérnünk, hiszen évet egyetlen diáknak sem kell ismételnie, az iskola tanulmányi átlaga 3,53 lett – ismertette Gulyásné Molnár Judit tagintézmény-vezető, aki úgy vélte, hogy a fő feladatokat is sikeresen teljesítették. Ezek között szerepelt az alapkészségek elsajátítása, az anyanyelvi kompetencia fejlesztése, matematikából az önálló ismeretszerzésre való felkészítés, valamint az egészséges életmódra nevelés és a környezettudatos magatartás kialakítása. De természetesen nem csupán tanulással töltötték az időt a kömlődi gyerekek, a tagintézmény-vezető hosszan sorolta a tanév különböző programjait, melyekben – a többi között – szerepelt gyalogtúra, Perczel-napi akadályverseny, kirándulás Nagykarácsonyba, farsangi mulatság, húsvéti készülődés, s részvétel a Visegrádi Palotanapokon.

Nemcsak diákok köszöntek el szerdán a kömlődi iskolától, hanem Horváthné Bóka Bernadett, a Szülői Választmány elnöke is, aki négy esztendőn keresztül volt aktív részese az intézményi életnek, s most gyermekével együtt képletesen ő is elballagott, ám előtte még a választmány nevében egy-egy ajándék könyvet nyújtott át a búcsúzó negyedikeseknek.

A tanévzáró ünnepélyen hagyományosan azok a diákok, akik évközben tanulmányi eredményükkel, szorgalmukkal kitűntek, jutalomban részesültek. Az elsősök közül Kriskó Éva kiváló tanulmányi eredményéért, példás szorgalmáért, Molnár Alexandra jó tanulmányi eredményéért, Benedek Bernadett jó tanulmányi eredményéért és példás szorgalmáért vehetett át jutalomkönyvet. A másodikos Hujber János példamutató szorgalmáért, a harmadikos Kriskó Judit példamutató magatartásáért és szorgalmáért, a szintén harmadikos Nagy Szabolcs példás magatartásáért és kitartó szorgalmáért, míg a negyedikes Horváth Gábor jó tanulmányi munkájáért részesült elismerésben.

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia tanulmányi versenyen elért kiváló eredményéért négy tanuló vehetett át oklevelet. Horváth Gábor olvasás, szövegértésből ezüst, Hujber János matematikából arany, Kriskó Judit természetismeretből arany, s Kriskó Éva természetismeretből szintén arany fokozatot ért el.

2012.06.21.

Please publish modules in offcanvas position.