Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2024. május 24. péntek

Kömlőd község

Kömlőd

Beszámolt a hivatal

Intézményi beszámolókkal vette kezdetét csütörtökön a kömlődi képviselő-testület ülése. Mint elhangzott, az iskolában és az óvodában színvonalas és eredményes munka folyt az elmúlt három évben. Ez idő alatt Koccsal társulási formában működtek az intézmények, s Beke Ferenc igazgató sajnálatát fejezte ki az objektív körülmények kialakulása okán, melyek miatt vége lett a sikeres együttműködésnek.

A továbbiakban a hivatal működéséről és a gyámügyi tevékenységről számolt be Schvarczné Stieber Rita jegyző. Mint az az előterjesztésben olvasható, a hivatal feladatai között szerepel többek mellett az önkormányzati döntések előkészítése, az előterjesztések elkészítése, adminisztrálása, de a több éves tapasztalattal és megfelelő végzettséggel rendelkező munkatársak látják el a gazdálkodással, pénzügyekkel, igazgatással, adóügyekkel, gyámüggyel, vállalkozásokkal, állategészségüggyel, kapcsolatos munkákat is, hogy csak párat említsünk a szerteágazó feladatok közül. A képviselő-testület egyébként a tavalyi évben 10 rendes, 15 rendkívüli és 1 ünnepi ülést tartott, s 173 ügyben hozott határozatot.

Ami a gyámügyi feladatokat illeti, a hivatal munkájában kiemelt fontossággal kezelik a gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenységet. 2011-ben a községben 73 kiskorú részesült rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, 8 főt tartanak nyilván, mint veszélyeztetett kiskorút és 73-an kaptak beiskolázási támogatást. Kömlődön 229 fő él a 0-18 éves korosztály képviselői közül, ebből 76-an nem érték el 6. életévüket. Az iskola tanulói létszáma 45 gyerek, míg az óvodába 43-an járnak.

A beszámolókat követően a testület egyhangúlag értékelte jónak és köszönte meg a hivatali dolgozók munkáját – különös tekintettel a köztisztviselők napjának közeledtével, melynek alkalmából Kiss Ferenc polgármester is elismerését fejezte ki.

A grémium munkája az augusztus 3-4-i Falunap feladatainak megbeszélésével zárult, aminek részletes programját az AKTUÁLIS menüpontban tekintheti meg.

2012.06.29.

Please publish modules in offcanvas position.